Frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om våra produkter och tjänster. Klicka på en fråga för att se svaret.

Frågor om beställning & priser

Var köper jag mina Åkerisäckar?

Du kan antingen köpa dina säckar direkt här på hemsidan eller ringa och beställa på 08-23 33 36 mellan kl 07-16 varje vardag. Vi kan då leverera önskat antal säckar direkt hem till dig. Leveransen är kostnadsfri och du betalar samma pris för säckarna som du gör hos din återförsäljare.

Vilka uppgifter måste jag ha för att få beställa?

För att kunna beställa måste du ha företagets/föreningens namn, organisationsnummer, adress, kontaktperson samt faktureringsadress.

Hur mycket kostar det med en container?

Då olika faktorer spelar in på slutpriset kan det kosta allt från någon tusenlapp och uppåt. Det beror dels på vilken typ av avfall (fraktion) du kastar och dels på vilken storlek du har valt på container.
Ring oss på 08-23 33 36 så presenterar vi de olika priserna för respektive containerstorlek och fraktion.

Frågor om produkter & tjänster

Vilken Åkerisäcksäck ska jag köpa?

Beroende på vad du ska göra rekommenderar vi olika typer av våra säckar. Generellt sett kan man säga att den lilla säcken lämpar sig vid trånga utrymmen och där man vill bära ut soporna i en Åkerisäck, försluten och klar för borttransport. Mellansäcken lämpar sig bäst för fyllnad, mindre avfall och tungt avfall, medan den stora säcken lämpar sig bäst då du har skrymmande föremål, såsom dörrar, skivor mm. Den stora säcken ska däremot inte användas för tyngre material, som fyllnadsmassor och dylikt.

Hur mycket får jag fylla Åkerisäcken?

Du kan fylla Åkerisäcken upp till kanten. Därefter skall du fälla upp kragen och knyta igen säcken. Observera att den stora säcken (2 kubikssäcken) ej är avsedd för fyllnadsmassor.

Hur många Åkerisäckar kan jag beställa bort samtidigt?

Du kan beställa bort hur många säckar som helst. Var dock noggrann och meddela oss vi orderläggningen hur många säckar du vill att vi ska hämta åt dig.

Hur mycket får jag fylla en container?

Beroende på vad du lägger i containern kan du fylla den olika mycket. Med brännbart eller blandat avfall kan du fylla den upp till kanten. Tänk dock på att du aldrig får lasta en container över kanten, eller lasta den tyngre än vad den godkända maxvikten är. Det betyder att en container som lastas med fyllnadsmassor inte kan fyllas till kanten! Uppgifterna om maxvikt hittar du under respektive produkt.

Hur mycket plats behövs för att kunna ställa av en container?

Det är en stor lastbil som kommer med containern. En tumregel är att du behöver en yta som är dubbelt så lång som containern du beställer för att bilen skall komma fram och kunna ställa av containern. Observera att det är kundens ansvar att säkerställa att marken håller för bil och containern. Eventuella märken i marken ersätts inte av Åkerisäcken.

Övriga frågor

Kan ni hämta kyl & frys och vitvaror?

Självklart tar vi emot denna typ av avfall. För priser och information hur du skall hantera denna typ av avfall ring Åkerisäcken på 08-23 33 36 (07:00-16:00 vardagar) så berättar vi mer om hur du på bästa sätt gör det.